Af kærlighed er du kommet – til ord skal du blive

“Jeg hjælper forældre
med at skabe en plads i verden
til det barn, de har mistet i maven”

 

Har du mistet dit ufødte barn?

Eller kender du et forældrepar, der har mistet et barn i maven?

Jeg hjælper forældre, der har mistet et barn i maven med at fortælle historien om deres barn. Med ord, symboler og ritualer, kan barnet få en plads i denne verden, som det ikke længere er en del af.

Vi bærer vores døde med os videre i livet. De lever i vores tanker og fortællinger om dem. Og netop derfor får ordene så stor betydning. De ord, vi vælger, når vi taler om dem, vi har mistet, er med til at fortælle, ikke bare hvem de VAR – men også hvem de ER.

Af kærlighed er du kommet – til ord skal du blive.

Hvilke ord fortæller dit barns historie?

Hvordan kan jeg hjælpe?

Jeg hjælper på forskellige måder  – dels ved at have den direkte kontakt med forældre, der har mistet og dels ved via mine foredrag at dele ud af mine erfaringer og oplevelser, så pårørende og fagprofessionelle kan få et indblik i et konkret forløb. Desuden har jeg skrevet bogen “Sorg, mit barn – om at miste et ufødt barn” (Turbine, 2019).

Jeg tilbyder – at fortælle dit barns historie

Sorg er hjemløs kærlighed, siger man. Jeg siger – lad os give den kærlighed en bolig. En bolig skabt af ord. Fortællingen om dit barn. Et stykke i verden, der fortæller om det, der skulle have været, om det der var – og om det, der er i dag.

Jeg kan hjælpe dig med at finde de ord, der skal fortælle dit barns historie. Via interviews og samtaler med dig, fortæller du dit barns historie til mig. Jeg optager samtalen, og skriver efterfølgende dit barns historie ned til dig.

Foredraget – Til ord skal du blive

I foredraget “Til ord skal du blive”, fortæller jeg om den sommer, hvor jeg mistede mit ufødte barn. Jeg tager udgangspunkt i bogen, jeg har skrevet “Sorg, mit barn” (Turbine, 2019) og fortæller om, hvordan jeg via skriveprocessen bearbejdede min sorg og nu professionelt forsøger at hjælpe andre via det jeg kender bedst til – nemlig ORD og fortællinger.

Derfor kan jeg hjælpe

Jeg ved, hvad det vil sige at miste sit ufødte barn. For jeg har selv prøvet det. Jeg har mistet spontant i 8. uge, haft en missed abortion i 20. uge og en sen provokeret abort i 22. uge på grund af misdannelser. Jeg kender derfor også til sorgen, smerten, skylden, skammen, tvivlen, vreden – savnet. Og jeg kender til kærligheden til det ufødte barn. Og tomrummet, barnet efterlader.

Læs mere om bogen, jeg har skrevet om mit eget tab “Sorg, mit barn – om at miste et ufødt barn”