“Sorg mit barn – om at miste et ufødt barn” (Turbine, 2019)

Jeg har skrevet bogen “Sorg mit barn – om at miste et ufødt barn” til dig, der har mistet et barn i maven. Enten tidligt i graviditeten eller sent. Spontant eller efter en svær beslutning. Jeg har skrevet bogen til dig og dine pårørende og til de super seje og uundværlige fagprofessionelle, der hjælper forældre, der mister.

I bogen kan du læse om den sommer, jeg mistede min lille pige, efter at misdannelsesscanningen midt i graviditeten viste, at hun havde svær rygmarvsbrok og hydrocephalus. Det er en historie fra modtagerenden af fosterdiagnostik og et ønske om at sætte ord på på den stilhed, død før fødsel efterlader.

En personlig fortælling om sorg, skyld, skam – og kærlighed.

Bogen rummer også samtaler med forskellige fagfolk. Jeg taler med dem om skyld, skam, eksistens og etiske dilemmaer. Du kan møde:

Filosof Jacob Birkler
Hospitalspræst Trine Raundahl Kofoed
Jordemoder Mia Wulff
Overlæge og føtalmediciner Lene Sperling
Chefpsykolog Lars J Sørensen
Klinisk psykolog Masja Dessau
Lektor i psykolingvistik Søren Beck Nielsen
Antropolog Cecilie Rubow

Jeg håber, at bogen vil være et par øjne at kigge ind i for dig, der har mistet. Og en indsigt for dig, der står ved siden af enten som pårørende eller fagprofessionel.

Det siger læserne om bogen

“Fra allerførste side i “Sorg, mit barn” føler jeg mig genkendt, og kan varmt anbefale bogen til alle som enten har haft spædbarnsdød tæt inde på livet, eller de som gerne vil lære og forstå”

Maria Kristina, Englemor til William

“Lisa Meisner Kofoeds bog Sorg, mit barn er yderst relevant læsning for psykologer, der arbejder med mennesker i kriser […] Kunne jeg uddele hjerter for denne bog, ville jeg give fem ud af fem mulige.”

Psykolog, Cathrine Kingo
(Læs hele anmeldelsen af Cathrine Kingo)

Smilla satte spor i sin familie. Bogen om hende sætter spor i læseren.”

Hanne Lindhardt, MSA, Sundhedsplejerske
“Sygeplejersken” 08, 2019
(Læs hele anmeldelsen af Hanne Lindhardt)

“Rigtig god bog .. Både til folk som står og har mistet et barn eller pårørende.. Den hjælper i hvert fald mig, som selv har mistet min datter. Den er gribende og tårevælende, men den sætter ord på præcist de følelser og tanker jeg har og har haft. Den er virkelig en anbefaling værdig..”

Louise Roslund, Englemor til Mynthe

“Tusind tak for din bog, som har fået mig til at føle mig mindre alene og mere ‘rigtig’. Jeg føler mig mødt, selvom mødet kun har fundet sted i en bog.”

Line F, Englemor – mistede i 12. uge

“En gribende fortælling fra en mor der har været i den ubærlige situation at skulle vælge sit ufødte barn fra. Lisa fortæller meget personligt om den sorg der følger hende fra det øjeblik hun får at vide at hendes barn i maven er meget syg og helt frem til i dag. Foruden den personlige fortælling er det meget oplysende at læse alle fagpersonernes holdninger og råd. Denne bog vil jeg anbefale til alle der har oplevet at miste et født eller ufødt barn, og ligeså meget til deres pårørende.”

Karina Bjørn, Pårørende

“Da jeg så denne bog udkom, vidste jeg, jeg måtte læse den. Men jeg kunne ikke få mg selv til at købe den, jeg valgte at sætte den på min ønskeseddel. For noget tid siden var jeg på biblioteket i anden sammenhæng, og da jeg stod og ventede på min aftale, så jeg bogen stå på hylden. Jeg kunne ikke andet end låne den. Da jeg fik den hjem, kunne jeg ikke læse den med det samme, jeg skulle samle mod til mig. Modet fik jeg samlet en aften, og da jeg kom i gang, kunne jeg nærmest ikke lægge den fra mig igen. Den er så enormt godt skrevet og Lisa rammer utroligt mange ting, som vi også har været og er igennem, selvom vores forløb ikke er helt ens. Jeg vil klart anbefale andre, der har mistet eller kender nogen, der har mistet, at læse bogen”

Vicki S-L , Englemor til Sophie

En fin, poetisk beretning med mange inspirerende faglige input og refleksioner”

Klinisk jordemoderspecialist, Ph.d. Dorte Hvidtjørn

“Bogen har været en stor hjælp for mig, da den på en måde har gjort, at jeg forstår mig selv lidt bedre. […] Den har virkelig gjort, at jeg ikke føler mig alene, jeg ved nu, at det er helt normalt at have de tanker og følelser, jeg går rundt med”

Malou, Englemor til Matti

Sorg, mit barn er en bog, som kræver lidt hård hud, jeg græd faktisk mere eller mindre gennem hele bogen. Det må man godt, uanset om man har mistet eller ej. Det var den bog, jeg manglede, da vi mistede vores baby i 2018, og den bragte alle følelser frem igen, men efterlod mig i mere ro og accept af, hvad der må siges at være enhver forældres værste mareridt”

Ditte Jakobsen (insta: banditte94), englemor

“Min største anbefaling herfra – også hvis du ikke har mistet, men måske er pårørende eller i dit arbejde er i berøring med forældre i sorg”

Lizette, Englemor til Luna og Vega

 

Sorg, mit barn i medierne

Anmeldelse på Netsundhedsplejerske.dk den 14. januar 2020: “Sorg, mit barn – om at miste et ufødt barn”

Anmeldelse hos Dansk Psykolog Forening (juni, 2019): “Sorg mit barn. Om at miste et ufødt barn”

Anmeldelse i “Sygeplejersken” Årgang 2019, nr. 8 (juni 2019) : “Sorgen uden minder”

Kronik i Kristeligt Dagblad den 12. april 2019: “Smerten ramte, da jeg fik vores lille livløse pige i armene”

Interview i Forfatterkrogen den 4. april 2019: “Sorgen over tabet af et ufødt barn er overset”

Anmeldelse på bloggen Elefantino.dk, april 2019: “Bog om sorgen over at miste et ufødt barn”

Bogspecifikationer

“Sorg, mit barn – om at miste et ufødt barn”

Forfatter: Lisa Meisner Kofoed
Sider: 186 sider

Størrelse: 170×240 mm
Indbinding: Softcover med flapper
ISBN: 978-87-406-1487-9
Udgivelsesdato: Den 5. april 2019
Originalt sprog: Dansk
Forlag: TURBINE

/sorgmitbarn/

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Skal jeg hjælpe med at fortælle dit barns historie?

“Alle sorger kan bæres, hvis de gøres til en fortælling”, skrev Karen Blixen. 

Jeg kan hjælpe dig med at fortælle dit barns historie.